Savetovanje o ekološkoj protivpožarnoj zaštiti

Protivpožarna zaštita je jedna od osnovnih stvari na koje treba da mislimo kada govorimo o bezbednosti. Zaštita doma od požara jednako je važna kao i zaštita bilo kog javnog objekta. Nažalost, retko koja kuća ima aparat za gašenje požara, a i ako ga ima, malo je onih koji znaju da ga pravilno koriste.

Mislite unapred o stvarima koje možete sprečiti. Šteta nastala vatrom može se donekle nadoknaditi novcem od osiguranja. Ipak, naš dom je naše sve i ako se desi požar, mogu se desiti gubici koje nijedna osiguravajuća kuća posle ne može da nam nadoknadi.

Vatra u kući je nažalost realna opasnost, ali je i zaštita od požara srećom realna mogućnost!

NOV NAČIN PROTIV POŽARNE ZAŠTITE

FIRE DELETE

Napretkom tehnologije dobili smo i nov način protivpožarne zaštite – FIRE DELETE. Pouzdan, ekološki, lak za upotrebu tako da ga čak i deca mogu koristiti, Fire Delete sprečava ponovno zapaljivanje i može se naći u tri oblika:

  • u obliku spreja koji raspršivanjem trenutno gasi plamen – ručni protivpožarni sprej FIRE DELETE

  • u obliku ampule koja se unapred postavi na mestima na kojima postoji rizik od izbijanja požara – FLAMAUTO

  • u obliku ručne granate koja se ubacuje u prostor zahvaćen vatrom – MAB

Svi proizvodi poseduju međunarodne sertifikate o bezbednosti i ekologiji, i poštuju najviše svetske standarde u tim oblastima.

FIRE DELETE

Ručni protivpožarni sprej Fire Delete namenjen je gašenju manjih i početnih požara. Izuzetno praktičan za upotrebu u kući jer se sa male daljine rasprši u pravcu nastale vatre i ima trenutni učinak gašenja bez obzira na uzrok požara. Zbog toga što je lagan i praktičan, mogu ga koristiti i deca i stari.

Fire Delete sprej trenutno gasi vatru i guši dim, a sama raspršena tečnost ima efekat premaza koji sprečava ponovno zapaljivanje.

Situacije u kojima je najkorisnije upotrebiti Fire Delete sprej:

  • ako se zapalil stambeni prostor (kuhinja, soba, ostava…)
  • ako se zapali poslovni prostor (radionica, kancelarija, skladište…)
  • ako vatra zahvati neku osobu

  • ako se zapali automobil, motor, kamion…

  • ako se zapali brod ili brodski motor

  • ako vatra zahvati neki deo opreme

Garancija na proizvod je 5 godina i za to vreme nije potrebno nikakvo održavanje.

Proizvod nosi oznaku Green Leaf nemačkog Interteka, koja imaju samo vrhunski ekološki proizvodi.

Cena: 4.560 RSD

PP ZAŠTITA

FLAMAUTO

Flamauto je automatski uređaj za gašenje požara posebno razvijen za zaštitu profesionalne električne mrežne opreme (transformatora, elektromotora…), ali i za zaštitu IT opreme: servera i ostale osetljive informatičke opreme bez kolateralne štete. U domaćinstvu je naročito pogodan za postavljanje u kotlarnicama, kod šporeta, gasnih bojlera, razvodne table… Namenjen je isključivo za upotrebu u zatvorenom prostoru.

Flamauto se aktivira kada tečnost u njemu dostigne 84 stepena. Tada staklena ampula eksplodira, tečnost se rasprši i trenutno gasi požar i uklanja dim iz prostora, a istovremeno ostaje kao premaz koji sprečava ponovno zapaljivanje.

Flamauto ima 10 godina garancije, a za sve to vreme nije potrebno nikakvo održavanje.

Proizvod nosi oznaku Green Leaf nemačkog Interteka, koju imaju samo vrhunski ekološki proizvodi.

Cena: 32.400 RSD

PP ZAŠTITA

MAB

Izuzetan proizvod – ručna protivpožarna granata MAB – namenjen je prvenstveno gašenju početnih požara. Jednostavno se ubaci u vatru, koju trenutno gasi, a uklanja i dim iz prostora. Tečnost koja se rasprsne stvara premaz koji ne dozvoljava ponovno zapaljivanje. Može se koristiti i u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

Garancija je 5 godina i za to vreme nije potrebno nikakvo održavanje.

Proizvod nosi oznaku Green Leaf nemačkog Interteka, koju imaju samo vrhunski ekološki proizvodi.

Cena: na upit

Sertifikati