ORTOPEDSKI DUŠECI

podrška za Vašu kičmu

Nedovoljnim spavanjem ozbiljno ugrožavamo svoje zdravlje.

Noćna neispavanost može dovesti do dnevne pospanosti, zamora, slabe koncentracije i loše memorije. Osim toga, manjak sna može dovesti do pada imuniteta, zbog čega postajemo podložni različitim bolestima i poremaćajima, od obične prehlade, virusnih oboljenja pa sve do dijabetesa i drugih ozbiljnih bolesti.

Savremen način života u kome se mnogo vremena provodi u sedećoj poziciji, za kompjuterom ili u kolima, utiče na sve učestaliju pojavu smetnji u obliku bolova kičmenog stuba, zglobova i jutarnje ukočenosti.

Takav način života dovodi do slabljenja leđne i trbušne muskulature, čija snaga i tonus treba da podržavaju kičmeni stub.

Jedan od uzroka koji doprinose da se tegobe ranije manifestuju je i neodgovarajući odabir ležaja (dušeka) za spavanje i odmor.

Medicina već uveliko poznaje i objašnjava spregu kvalitetnog noćnog odmora i spremnosti imunog sistema da adekvatno odgovori na spoljašnje uticaje.

Kvalitetan dušek je neophodan za dobar i opuštajući odmor. I zato je dušek najzahtevniji proizvod moderne krevetne industrije. Razvijene su brojne tehnologije koje omogućuju izradu zdravih dušeka prilagodljivih svakom telu.

Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu i znanju stečenim u saradnji sa svetskim poznatim ekspertima za ergonomiju tela, tehnologija izdrade i kvalitet, PARADISO dušeke svrstava u vrhunske i superiornije u odnosu da druge vrste dušeka.

Jezgro Ortopedskog dušeka PARADISO AIRSOFT FIRENZE objedinjuje ortopedska, potporna i anatomska svojstva.

Visoko elastična pena (High Resilient-HR), zbog posebno otvorene strukture ćelija ove pene ima veću površinsku mekoću, veću udobnost i elastičnost, bolju prozračnost i bržu provodljivost vlage, bolje karakteristike podupiranja tela i povećanu trajnost.

Ima besprekorne antialergijske karakteristike i apsolutno je hemiski neškodljiv. S obzirom na unutrašnja svojstva i otvorene mehuriće koji dišu, njegova struktura savršeno provodi vazduh i vlagu.

Paradiso AIRSOFT DUŠEK je namenjen široj populaciji. Njegova svojstva pomažu u rasterećenju svih ključnih tačaka na telu, bez obzira na vašu visinu, težinu, položaj u kojem spavate ili drugih navika.

Na taj način se ispoljava važnost pravilne potpore tela tokom noći u vidu prevencije bola u kičmi i zglobovima, kao i nastanka deformiteta kičmenog stuba, izazvanih dugotrajnim sedenjem i spavanjem na neodgovarajućoj podlozi.

Paradiso dušek se preporučuje ljudima koji imaju poteškoća sa kičmom i zglobovima, jer spavanjem na previše tvrdom ili previše mekom dušeku, može pogoršati zdravstvene tegobe i dovesti do hroničnog stanja.

Takodje se preporučuju i sportistima i ljudima sa visokom mišićnom masom, ali i onima koji su usled oporavka od povrede ili operacije prinuđeni da veći deo dana provedu u krevetu. Zbog važnosti zdravog i kvalitetnog sna, a u svrhu sprečavanja deformiteta i radi podrške pravilnom rastu i razvoju, PARADISO dušeci su preporučljivi i deci i tinejdžerima kao i ljudima bez ikakvih zdravstvenih poteškoća.

U ponudi imamo i dušeke za naše najmladje, za sve vrste krevetaca koji prate stroge standarde bezbednosti i pružaju vrhunsku udobnost za miran san vaše bebe.

Opremamo i hotele, apartmane, brodove, kvalitetnim dušecima bez žičanog jezgra i sistemima za spavanje koji omogućavaju zdrav i kvalitetan odmor.

 • prirodni materijali
 • neverovatna dugotrajnost
 • idealno prilagodjavanje telu
 • pružanje optimalne potpore i udobnosti
 • ravnomerno rasporedjivanje težine tela
 • antialergijska zaštita kože
 • antibakterijska zaštita
 • visoka prozračnost
 • mogućnost poručivanja navlake woolmark kvaliteta

 • mogućnost poručivanja navlake sa zaštitnom karbonskom mrežom

 • OEKO-TEX sertifikat, Standard 100

PARADISO AIRSOFT dušek možete poručiti u željenim dimenzijama. Cena varira u zavisnosti od širine odabranog dušeka.

PARADISO AIRSOFT Dimenzije Cena (sa PDV-om )
PARADISO AIRSOFT dušek 90×190/200cm MP cena: 118.000 RSD
Paradiso club cena: 88.500 RSD

Postanite član Paradiso Club-a i kupujte po specijalnim cenama!